NAAR KWALITATIEVE SKATEBOARDS WASTEBOARDS: MADE FROM RECYCLED VAN PLASTIC AFVAL PLASTIC BOTTLE CAPS

In 2015 stelden we onszelf de vraag: “Zouden we een goed en stevig skateboard kunnen maken van plastic afval?” We pakten de vraag op met studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en maakten samen het eerste prototype. Na een lange periode van verdere ontwikkeling, wisten we het skateboard de juiste stijfheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat: WasteBoards! Zeer kwalitatieve skateboards, gemaakt van plastic doppen.

Wasteboards logo

KRACHTIGE BOARDS MET EEN MISSIE

Het deck van WasteBoards is ontworpen met 200 studs en een relatief diepe concave, waardoor je extra stabiel staat. De zachte wielen maken het gemakkelijk om ook over oneffen ondergronden te cruisen. Perfect dus om van A naar B te rijden in de stad.

Tijdens het bedenken en maken van WasteBoards, hebben we speciale tests uitgevoerd om de stijfheid en sterkte van de boards te onderzoeken. De WasteBoards waren zó sterk, dat ze ruim 400 kilogram druk aan konden, zonder te breken. Zelfs wanneer er een auto over het board rijdt, is deze niet kapot te krijgen. Een krachtig cruiser board met een minstens zo krachtige missie dus!

Bekijk alle WasteBoards

GREEN CAPS

$ 299 SHOP NOW

Wit skateboard cadeau

ALS JE IMPACT WILT MAKEN

Groen skateboard cadeau

VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Rood skateboard cadeau

IN 6 VERSCHILLENDE KLEUREN

Oranje skateboard cadeau

NIET KAPOT TE KRIJGEN

Geel skateboard cadeau

TE KOOP IN 'S WERELDS MEEST PRESTIGIEUZE MUSEA

Blauw skateboard cadeau

EEN DUURZAAM STATEMENT

Ben je op zoek naar een goed en bijzonder cruiser board, met een positieve impact op de planeet? Bekijk onze complete collectie WasteBoards, gemaakt van plastic flessendoppen.

Bekijk onze complete collectie WasteBoards.

Naar de shop »
Kwalitatief skateboard

EEN DUURZAAM ALTERNATIEF

Naast het feit dat de WasteBoards super sterke boards zijn, vallen ze ook op door hun unieke uiterlijk. Ieder WasteBoard heeft namelijk een ander patroon, door het gebruik van de gekleurde plastic doppen.
Het board is ontwikkeld in samenwerking met de Amsterdamse skatescene, om zeker te weten dat overal over nagedacht zou worden. Dat maakt het board geschikt voor zowel de beginnende skater, maar ook voor de doorgewinterde longboarder.
WASTEBOARDS IS TE ZIEN BIJ:
Moma museum of Modern Art logo
The Design Museum logo
The independent